20 de elevi din 10 școli din țară au aflat cum pot participa la elaborarea/revizuirea Politicilor de Protecție a Copilului din instituțiile lor de învățământ

23

Siguranța din instituțiile în care își fac studiile zi de zi este o prioritate pentru ei și vor să știe cum pot contribui direct la acest proces. Este vorba despre 20 de copii și adolescenți din 10 școli din țară care, în acest weekend, au beneficiat de suport în elaborarea/revizuirea participativă a Politicilor instituționale de Protecție a Copilului.

În cadrul instruirii, elevii nu doar au identificat dificultățile cu care se confruntă în școală, dar au și explorat metode și instrumente prin care își pot face vocea auzită și ce pot face adulții pentru ca elevii să se simtă în siguranță.

Cunoștințele acumulate, pe lângă faptul că vor fi transmise și colegilor lor, îi vor ajuta să contribuie activ și conștient la procesul de elaborarea/revizuirea participativă a Politicilor de Protecție a Copilului din școlile unde învață.


Instruirea face parte din proiectul „Facilitarea accesului copiilor refugiați din Ucraina la un mediu sigur de trai și educație, pentru o integrare socială sigură”, realizat de CNPAC în parteneriat cu UNHCR-Moldova.

Ce este o Politică de Protecție a Copilului?