25 de membri ai serviciului mobil de asistență psihosocială „PIDTRIMKA” au participat la un nou atelier de formare

95

Continuăm să fim utili pentru copii și părinți, dar și să punem accent pe calitatea muncii prestate de către specialiștii serviciului mobil de asistență psihosocială „PIDTRIMKA”: psihologi, pedagogi și asistenți sociali.

Astfel, în zilele de 29 și 30 martie, 25 de specialiști din cadrul celor trei echipe mobile din Nord, Centru și Sud s-au întâlnit într-un spațiu non-formal unde au interacționat, împărtășind bune practici de lucru specializat cu copii și îngrijitorii acestora strămutați din Ucraina, dar și a celor din țara noastră. 

Pe parcursul celor două zile de atelier, specialiștii din cadrul echipelor mobile au participat la mai multe activități practice, dezvoltându-și abilitățile de diminuare a arderii profesionale, precum și la stimularea resurselor personale pentru a putea presta în continuare servicii psiho-sociale în context umanitar, cu scopul reintegrării persoanelor strămutate din Ucraina în comunitățile din Moldova. 

Totodată, specialiștii au discutat despre rezultatele obținute în ultima perioadă. Astfel, în primele două luni ale anului 2024, echipele mobile au vizitat aproximativ 10 raioane ale țării, oferind asistență psiho-socială, în cadrul activităților, pentru peste 4000 de beneficiari, dintre care 3567 sunt copii. 

Amintim că, din dorința de a ajuta atât copiii, cât și adulții strămutați din Ucraina, precum și de a preveni și de a interveni în cazurile suspecte sau iminente de abuz, CNPAC a creat, în martie 2022, serviciul mobil de asistență psiho-socială „PIDTRIMKA”, unde refugiații pot beneficia de consultația psihologului, asistentului social și pedagogului direct în centrele pentru refugiați sau în comunitățile în care se află. 

Activitatea echipei mobile se desfășoară în cadrul Proiectului Disasters Emergency Committee (DEC), implementat de CNPAC cu suportul financiar al Plan International.