#educatiaNUdoare. Dragoș Musteață, organizatorul Gladiator Challenge: „De la profesorul meu am învățat că trebuie să fiu liber în gândire și să nu îmi impun limite”

5
Dragos Musteata Gladiator Challenge

Cunoscut pentru organizarea competiției sportive „Gladiator Challenge Moldova”, Dragoș Musteață este un antreprenor care inspiră prin felul în care îmbină succesul profesional cu pasiunea pentru educație și implicarea în comunitate. Prin activitatea sa, acesta promovează un stil de viață activ și sănătos, oferind sportivilor o platformă unde își pot etala talentele într-un cadru spectaculos.

Recent, Dragoș a devenit protagonistul unei istorii motivaționale realizate în cadrul campaniei #educațiaNUdoare, lansată de CNPAC, unde a împărtășit viziunile sale referitoare la crearea unui mediu școlar prielnic pentru copii.

În interviu, antreprenorul a subliniat importanța profesorilor ca formatori ai viitoarelor generații: „Profesorii sunt foarte importanți, pentru că ei transmit informațiile copiilor și îi învață despre lumea care ne înconjoară, din punct de vedere teoretic. Tot ceea ce învățăm ar trebui să fie imediat și automat însoțită de practică.”

Această viziune pragmatică reflectă filosofia sa de viață, bazată pe echilibru între teorie și acțiune. Cu toate acestea, Dragoș nu uită de importanța creativității, amintindu-și cu drag de profesorul său de pictură, care l-a învățat să gândească liber și să nu se limiteze la șabloane.

„Dacă vrei să fii artist și vrei să creezi, trebuie să fii liber în gândire și să nu îți impui limite sau concepte șablonate” a povestit Dragoș, amintindu-și despre lecțiile care l-au inspirat să devină omul care este astăzi.

Campania #educatiaNUdoare se desfășoară în perioada 1-19 noiembrie 2024, ca parte a inițiativei globale „19 zile de activism și prevenire a violenței și abuzului împotriva copiilor și tinerilor”. Programul campaniei este unul complex, vizând discuții cu viitorii pedagogi, dar și activități „De la egal la egal” desfășurate de participanții Școlii de Vară SAFETEEN în instituțiile de învățământ unde își fac studiile. Întru evidențierea impactului pozitiv al cadrelor didactice, în cadrul campaniei sunt realizate 10 istorii motivaționale, care vor fi transpuse și într-o expoziție fotografică care va încheia campania. 

Campania #educațiaNUdoare este organizată de către CNPAC în parteneriat cu UNHCR Moldova, în cadrul proiectului „Facilitarea accesului copiilor refugiați din Ucraina la un mediu sigur de trai și educație, pentru o integrare socială sigură”.