Practici de succes şi cele mai recente cercetări în domeniu au fost prezentate la Bucureşti, în cadrul celei de-a 14 Conferinţe regionale ISPCAN

28

width=600În perioada 27 – 30 septembrie 2015, în România a avut loc conferința regională europeană IPSCAN „În Primul Rând Copiii! Răspunsuri inter-sectoriale și de colaborare la abuzul, neglijarea și exploatarea copilului”, organizată de Societatea Internațională pentru Prevenirea Abuzului şi Neglijării Copilului (ISPCAN) împreuna cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale Pentru Copil (FONPC) din Romania.

Prezentă la acest eveniment, Daniela Sîmboteanu, preşedinte CNPAC a împărtăşit bunele practici în domeniul protecţiei copilului şi a prezentat aspectele mecanismului intersectorial de cooperare  privind identificarea, evaluarea, referirea, asistenţa şi monitorizarea copiilor victime ale violenţei din Republica Moldova.

Conferinţa ISPCAN 2015 s-a încheiat cu un apel la acţiune către autorităților europene pentru prevenirea efectelor dramatice în rândul copiilor refugiați şi copiii în deplasare. Declaraţia celei de-a 14 Conferinţă ISPCAN o puteţi citi AICI.

În cadrul evenimentului au participat circa 400 de specialiști din peste 50 de țări.

****

Societatea Internațională pentru Prevenirea Abuzului şi Neglijării Copilului (ISPCAN) – Scopul ISPCAN este prevenirea abuzului asupra copiilor în fiecare țară, în orice formă, inclusiv abuzul fizic și emoțional, abuzul sexual, malnutriția și neglijarea, copiii străzii, prostituția copiilor și traficul de copii, implicarea copiilor în conflictele armate și război și munca în rândul copiilor. Organizația se angajează să crească gradul de conștientizare publică a violenței asupra copiilor, dezvoltarea de strategii pentru a preveni astfel de violențe, precum și promovarea drepturilor copiilor în acord cu Convenția ONU pentru Drepturile Copilului. Comunitatea ISPCAN este compusă din profesioniști și organizații din toată lumea care lucrează în toate domeniile ce țin de abuzul și neglijarea copilului.