Atelierele de instruire în cadrul Programului „Speranță pentru Copii și Familii” continuă

104
În perioada 19 februarie-19 martie, 16 specialiști din cadrul serviciilor de asistență specializată a copiilor victime ale violenței din Chișinău și Bălți își vor consolida capacitățile de a evalua într-un mod obiectiv competențele, punctele forte și dificultățile familiilor în care se suspectă sau există situații de violență în raport cu copiii. Este al 3-lea modul din cele 7 pe care le cuprinde programul de instruire preconizat pentru specialiștii menționați.
 
În cadrul modulului Evaluarea familiei” specialiștii vor beneficia de expertiza oferită de Stephen Pizzey și Carol Jolliffe de la Centrul Child and Family Training” din Marea Britanie. Instruirile vor avea ca bază Ghidul Evaluarea competențelor, a punctelor forte și a dificultăților familiei”, un document ce rezultă din experiența de peste 20 de ani a unui număr mare de specialiști din domeniul asistenței familiilor din Marea Britanie și care cuprinde un șir de instrumente, practici de lucru cu familiile, inclusiv cu familiile afectate de violență.
 
„Învățăm cum să aplicăm instrumente noi pentru o mai bună evaluare a familiilor în care copiii sunt abuzați, astfel încât să putem planifica intervenții eficiente care să ajute familia să devină un spațiu sigur pentru copii”, a menționat una dintre participantele la instruiri, Coordonatoarea programului asistență, CNPAC, Rodica Corețchi-Mocanu.
Evenimentele fac parte din Programul „Speranță pentru Copii și Familii”, oferit de CNPAC în colaborare cu Child and Family Training Center din Marea Britanie, cu suportul Fundației OAK.
Programul „Speranță pentru Copii și Familii” este un program validat și recunoscut la nivel internațional, care presupune dezvoltarea de competențe și oferirea de instrumente standardizate pentru specialiștii care activează în domeniul evaluării și intervenției în cazurile de violență asupra copiilor.