Specialiștii responsabili de protecția copiilor din raionul Căușeni, care colaborează în echipe multidisciplinare, drept rezultat al instruirilor organizate de CNPAC și Consiliul raional Căușeni, au înregistrat și intervenit în circa 400 cazuri de abuz asupra copiilor supuși diverselor forme de violență, începând cu data intrării în vigoare a Hotărîrii de Guvern nr. 270.
În perioada 2 – 16 iulie, echipele multidisciplinare din cele 27 primării ale raionului Căuşeni se vor întruni în cadrul sesiunilor de supervizare care se organizează în scopul schimbului de experienţă și diseminării bunelor practici, dar și rezultatelor în procesul de aplicare al mecanismului intersectorial implementat, precum și susţinerea actorilor locali în procesul de consolidare a eforturilor comune în vederea elaborării instrumentelor de monitorizare.
Guvernul Republicii Moldova a aprobat Hotărîrea nr. 270 din 8 aprilie 2014 privind mecanismul intersectorial de cooperare pentru identificarea, evaluarea, referirea, asistenţa şi monitorizarea copiilor victime şi potenţiale victime ai violenţei, neglijării, exploatării, traficului. În acest context, Consiliul raional Căuşeni și CNPAC au semnat un Memorandum de Colaborare în vederea aplicării mecanismului intersectorial de cooperare pentru identificarea, evaluarea, referirea, asistenţa şi monitorizarea copiilor victime şi potenţiale victime ale violenței, neglijării, exploatării, traficului în raionul Căuşeni. Această activitate se desfășoară în cadrul Proiectului “Protecţia copiilor faţă de violenţă, abuz, neglijare şi exploatare în Moldova” susţinut financiar de către reprezentanţa UNICEF Moldova.