#educatiaNUdoare. Igor Hîncu, producător de jucării educative: „Îmi era mai aproape de inimă profesorul care ne trata cu blândețe”

6
Igor Hincu Edujoc educatiaNUdoare

Igor Hîncu, fondatorul companiei EduJoc, a fost invitat, în cadrul campaniei naționale de sensibilizare #educatiaNUdoare”, lansată de Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) la 1 noiembrie, să povestească despre anii săi de școală, dar și despre profesorul care i-a rămas în memorie și care l-a influențat pe termen lung.

Antreprenorul povestește că la școală mergea din obligație și că abia la colegiu a descoperit plăcerea de a studia. Și asta datorită unui profesor care, prin atitudinea sa, îl făcea să să simtă în siguranță la orele sale.

„Îmi era mai aproape de inimă profesorul care ne trata cu bândețe și chiar ne spunea „măi, puilor”, pentru că simțeam o conexiune aparte cu el, pentru că simțeam cumva că eram pe aceeași lungime de undă, pentru că simțeam că suntem în siguranță în clasa respectivă. Era singurul profesor care venea la pauze cu noi. Știți, aveam cu el o relație mai bună decât cu părinții”, spune producătorul de jucării.

Întrebat fiind cum ar putea fi adaptat sistemul de învățământ pentru ca generațiile viitoare de copii să fie pregătite pentru viață , Igor Hîncu menționează că relația dintre profesor și părinte ar fi cheia, dar și starea de bine a pedagogului.

„Asta este important: să avem starea de bine a învățătorului, eu să știu că învățătorul are o stare de bine. Căci acolo unde este stare de bine pentru învățător, pentru că el este ca o oglindă care transmite asta elevilor, acolo și elevul va avea și manifestări frumoase, și rezultate bune”, conchide fondatorul EduJoc.

Amintim că #educatiaNUdoare se desfășoară în perioada 1-19 noiembrie 2024, ca parte a inițiativei globale „19 zile de activism și prevenire a violenței și abuzului împotriva copiilor și tinerilor”.

Programul campaniei este unul complex, vizând discuții cu viitorii pedagogi, dar și activități „De la egal la egal” desfășurate de participanții Școlii de Vară SAFETEEN în instituțiile de învățământ unde își fac studiile. Întru evidențierea impactului pozitiv al cadrelor didactice, în cadrul campaniei sunt realizate 10 istorii motivaționale, care vor fi transpuse și într-o expoziție fotografică care va încheia campania.

Campania #educațiaNUdoare este organizată de către CNPAC în parteneriat cu UNHCR Moldova, în cadrul proiectului „Facilitarea accesului copiilor refugiați din Ucraina la un mediu sigur de trai și educație, pentru o integrare socială sigură”.