„Profesorii ar trebui să prevină agresiunea în școală”. Gimnaziul nr. 9 din Bălți a revizuit și actualizat, cu suportul CNPAC, Politica de Protecție a Copilului (PPC)

4
  • „Orice problemă poate fi rezolvată fără a folosi violența împotriva unui copil. Principalul lucru este siguranța și sănătatea copiilor”
  • „Profesorii ar trebui să prevină diferite tipuri de agresiune în școală și în afara acesteia”
  • „Politicile de protecție a copilului vor contribui la minimizarea violenței în școală”
La aceste concluzii importante au ajuns elevii, cadrele didactice și cele auxiliare din Gimnaziul nr. 9 din Bălți, care au participat, în perioada februarie-iunie curent, la șapte sesiuni de elaborare participativă a Politicii de Protecție a Copilului (PPC).
 
Pe parcursul sesiunilor, aceștia au beneficiat de suportul formatoarei Liliana Grosu întru revizuirea și actualizarea Politicii de Protecție a Copilului – un act intern în cadrul instituţiei de învăţământ, elaborat participativ pentru a asigura că instituția întreprinde toate acțiunile necesare pentru a preveni violența, bullyingul și a proteja copiii de aceste fenomene.
 
De menționat că profesorii au apreciat faptul că au fost implicați și elevii, procesul devenind astfel o platformă pentru a auzi vocea copiilor și pentru a înțelege responsabilitatea adulților în crearea unui mediu școlar sigur pentru copii.

Politica de Protecție a Copilului (PPC), revizuită și actualizată în aceste 5 luni de lucru, va fi pusă în practică în Gimnaziul nr. 9 din Bălți începând cu noul an de studii.
 
 

Activitatea „Suport în elaborarea și implementarea participativă a Politicii de protecție a copilului (PPC) în instituție” s-a desfășurat în cadrul proiectului „Child Protection in Emergencies”, implementată de Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) cu suportul financiar al World Childhood Foundation.